Anda Suka???

Sunday, June 12, 2011

Biji Aprikot Penawar Kanser

Aprikot dipercayai berasal dari China yang mana buah ini telah ditanam sejak 4000 tahun yang lalu. Buah ini turut ditanam di India dan Tibet. 

Kaum Hunza yang tinggal di pergunungan Himalaya sebagai kaum yang berumur panjang, amat menghargai buah ini kerana kebaikan yang diberikan olehnya terhadap kesihatan mereka semenjak 1500 tahun dulu.

Aprikot juga terkenal sebagai makanan kesihatan oleh pengamal perubatan Greek sementara orang Rom pula mendedikasikan buah ini kepada Venus, dewi cinta mereka. Aprikot telah diperkenalkan di Eropah semasa zaman Alexander The Great.

Aprikot termasuk dalam kelas subasid. Asid ini boleh didapati ketika buah ini masih belum masak sepenuhnya. Keasidannya akan semakin berkurangan manakala kandungan gulanya akan semakin meningkat semasa buah ini dalam proses masak. Aprikot merupakan buah yang berbiji dan mengandungi pelbagai khasiat. Buah, biji, minyak dan bunga dari buah aprikot telah digunakan di dalam bidang perubatan sejak berkurun lamanya.

Di China ubat yang digelar Aprikot Gold diperbuat daripada biji pokok yang ditanam di kawasan tertentu. Ubat ini dikatakan dapat memanjangkan umur. Aprikot bagus untuk amenia kerana ia mengandungi zat besi yang tinggi. Walaupun kandungan kuprum dalam buah adalah sedikit namun mineral itu dapat menjadikan besi tersebut dimanfaatkan oleh tubuh masih banyak lagi khasiat dari buah aprikot.

Kebanyakan orang mengambil vitamin B-17 untuk tujuan pemulihan. Namun yang terbaik adalah mengambil vitamin B-17 sebagai pemakanan makanan tambahan dengan mengabungkan elemen-elemen lain bagi melengkapkan penjagaan kesihatan dan kehidupan seharian.

Kelebihan Vitamin B-17
 • Merawat & membunuh kanser
 • Merawat penyakit kencing manis
 • Merawat penyakit jantung
 • Merawat penyakit gout
 • Anti penuaan
 • Mengurangkan risiko penyakit Parkinson & Asma
 • Mengurangkan berat badan
 • Melancarkan sistem penghadaman
 • Melancarkan sistem peredaran darah
 • Seimbangkan kandungan gula dalam darah
 • Menurunkan kolesterol dalam darah

Peringatan & Amaran
Anda perlu menggunakan Biji Aprikot raw yang telah di nyah affsla toxin atau di sebut "organik asenik". Biji Aprikot Organik adalah Aprikot 1st yang terbaik, contoh "Apricot Affsla free toxsin" adalah Aprikot yang di gunakan dalam rawatan Kanser, bukan Aprikot yang di gunakan dalam ramuan kosmetik.

Biji Apricot merupakan bahan asas rawatan untuk merawat segala jenis kanser.  
Anda jangan tersalah pilih jenis Aprikot untuk rawatan dengan Aprikot untuk membuat kuih."


1.  Biji Aprikot (cooking) untuk buat kuih, tidak boleh digunakan untuk rawatan    kanser.


2.  Biji Aprikot B17 sahaja yang mampu merawat kanser. Jadi gunakan biji aprikot B17,  jenis yang digunakan dalam rawatan kanser.
Sumber : World Without Cancer dan rawatkanser.com (klik untuk maklumat lanjut)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...