Anda Suka???

Monday, November 8, 2010

Filem Ombak Rindu adaptasi daripada novel


Peminat Fauziah Ashari mesti tahu novel nie yang sedang giat difilemkan mulai bulan Julai 2010 dan bakal ditayangkan kepada umum pada awal 2011, InsyaAllah.  Daripada cerita kawan ofis kak cerita nie memang sangat menarik dan beliau adalah seorang peminat setia cerita novel terutama FAuziah Ashari. Sorry ye Nanie kalu akak silap. 

Antara pelakon filem ini adalah  Maya Karin, Aaron Aziz, Lisa Surihani, Bront Palarae, Azizah Mahzan, Zaidi Omar, Normah Damanhuri dan Natasha Hudson. Lokasi pengambaran sekitar  Cameron Highland, Langkawi, Perlis, Penang, dan Kuala Lumpur.   Pengarah Osman Ali, Penulis Skrip Armantono, terbitan Tarantella Pictures dan Penerbit Sharad Sharan/Renu Sharan.

Sinopsis: Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga. Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela. Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


 
 
Sumber : Cari


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...